27 de maig 2010

Bruce Lee i el Judo

Moltes persones arreu del món s'han interessat per les arts marcials després haver vist en acció en Bruce Lee en alguna de les seves pel·lícules (Operación Dragón, Fúria oriental, etc.). D'altres només el coneixen pel famós anunci de fa uns anys del "Be water my friend".

Per internet es pot trobar moltíssima informació d'aquest mite de les arts marcials però no tanta cosa de la seva relació amb el Judo. Tot i que Bruce Lee no era un expert en Judo, l'art marcial que ell va crear, el Jeet Kune Do, incloïa algunes de les tècniques del nostre esport.

La major part de tècniques de Judo, els les va ensenyar Gene Lebell, un judoca que després de la seva etapa de competidor es va dedicar a ensenyar Judo i altres arts marcials a nombrosos actors i que va convertir-se en un dels més famosos especialistes del cine i la tv en coreografiar combats i escenes de lluita.

I no podia acabar sense il·lustrar la relació entre en Bruce Lee i el Judo amb un petit fragment del capítol de la sèrie 'Ironside' on es veu un bonic Tomoe Nage.

1 comentarios:

Unknown ha dit...

... Y un O Soto Gari y un Seoi Nage de Benjamines...
Como siempre, mezcolanza churrigueresca en las películas para no demostrar nada real. Los años 70 fueron muy tontos, compañeros... un glamour, un "estilo" hasta en los entrenamientos.. ¡Que nadie se despeine!

Un saludo desde Judo San Fernando!