07 de maig 2012

Francesc Talens i Coral: a reveure Mestre!

El Mestre Francesc Talens i Coral, 9è Dan de Judo, ha mort aquest cap de setmana a l'edat de 83 anys. El destí ha volgut que morís només un dia després de complir els anys i justament quan la Federació Catalana de Judo havia organitzat una nova edició del Torneig de Ne Waza que porta el seu nom i que ell mateix havia iniciat al Judo Condal, anys enrere.

El Mestre Talens ens ha deixat però el seu esperit continua viu amb el Condal i amb tots els alumnes que, a part d'haver après a ser bons judoques, amb ell hem après a ser millors persones i continuem posant en pràctica tot el que ens va ensenyar.

La seva manera de ser, els seus amplis coneixements (que no dubtava mai en compartir amb els que l'envoltaven) i la força de les seves idees fan que una part del Mestre continuï viva mentre quedi només un dels seus alumnes. I jo encara hi afegiria que mentre quedi un alumne d'un dels seus alumnes, o un alumne d'un alumne d'un dels seus alumnes, el Mestre continuarà viu perquè la força i el sentiment que posava en cada frase i en cada paraula han calat fons i formen part de cada un de nosaltres, del que som, de la nostra manera de fer i de ser...

Us deixo uns fragments de l'entrevista que vàrem registrar amb motiu del 40è aniversari del Condal i que ens poden ajudar a conèixer una mica més profundament qui era i com era en Francesc Talens i Coral.

A reveure Mestre!



1 comentarios:

Martí ha dit...

Paraules que sempre mantindran la força per molta neu que caigui sobre les branques... Gràcies Marc!