02 de juny 2016

El Taïso, un nou sistema de manteniment físic derivat del Judo

A través del blog de l'Escola de Judo Shingitai de Reus he conegut l'existència del Taïso, un sistema de manteniment físic derivat del Judo. Com que m'ha agradat la idea que planteja he decidit investigar una mica i saber què és exactament i quins avantatges suposa.

L'origen del Taïso

El Taïso (que literalment vol dir "preparació del cos") és un esport d'origen japonès que sovint es practica en un dojo, damunt d'un tatami i vestint un judogi, un quimono lleuger, o de vegades simplement roba esportiva.

El Taïso és un sistema de manteniment físic suau, originari del Japó i basat en els mètodes d'escalfament i estiraments de molts judoques i altres practicants d'arts marcials, que pot anar bé tant per a nens, com a adults i que també poden seguir persones de la tercera edat ja que s'adapta perfectament a les característiques físiques de cada practicant.

Una activitat que pot fer tothom


Es tracta d'una activitat  ideal per a la millora de les aptituds físiques o com a manteniment. Tot i que majoritàriament es practica en clubs de Judo, el Taïso té un enfocament diferent ja que no hi ha caigudes, cops ni cap tipus de violència, cosa que fa que l'activitat sigui accessible i atractiva per a un gran ventall de públic.


En el Taïso els exercicis són variats i progressius i s'adapten a les capacitats físiques de cada practicant. Molts exercicis es practiquen en parella en un ambient agradable dins d'un tatami.

Es tracta d'una alternativa divertida als molts esports de manteniment existents i representa un nou enfocament de les arts marcials com el Judo o el Jiujitsu, sense cap perill.


Amb la relaxació, a través de la resistència, els beneficis de la pràctica regular del Taïso són múltiples i proporcionen una pràctica esportiva suau, fàcil i divertida.


Els beneficis del Taïso


El Taïso permet millorar una gran quantitat d'aspectes físics entre els que es poden destacar:

- el manteniment cardiopulmonar
- la millora la resistència física
- el reforçament muscular
- la millora de l'equilibri
- la millora de les habilitats psicomotrius
- la millora de la coordinació general de braços i cames
- la relaxació

On practicar-lo?


A Catalunya i Espanya encara no hi ha gaires clubs que ofereixin aquesta disciplina al públic (o jo no els he sabut trobar...). A França, en canvi, és on més difusió se n'està fent ja que el Taïso és una disciplina que forma part de la Federació Francesa de Judo, Jiujitsu i Disciplines Associades i aquesta l'està potenciant molt com una alternativa al fitness de gimnàs que tan extesa està a casa nostra.

Us deixo el vídeo de presentació de la Federació Francesa de Judo i uns altres més on es mostren les diverses vessants del Taïso com a complement i com a esport lúdic.


3 comentarios:

nice ha dit...

nice

Koi Judo Castelló ha dit...

Molt interesant

Helmut Dempewolf ha dit...


I love what you guys tend to be up too. Such clever work and reporting! Keep up the excellent works guys I've included you guys to my blogroll. capital one credit card login