14 de novembre 2006

Cinturó negre per a noies

Cinturons negres per a les noiesAcabo de veure que hi ha algunes marques que estan comercialitzant uns cinturons negres específicament dirigits a les noies que practiquen judo.

Aquests nous cinturons tenen una franja blanca al mig que els diferencia dels cinturons negres habituals. Fa temps que les noies japoneses els utilitzen per diferenciar-se dels judoques masculins (es veu que al Japó els costa diferenciar els nois de les noies quan es posen un judogui) i em sembla que també té un cert significat masclista i separatista que classifica les noies amb un signe d'inferioritat.

A Espanya, fins fa 3 ó 4 anys estava prohibit portar-los en competicions oficials però sembla que actualment sí que es permet i que les noies d'algunes autonomies com Galícia, fa temps que el porten.

El cert és que es tracta d'un cinturó bastant vistós i que, en tractar-se d'una cosa poc utilitzada a casa nostra, segur que tindrà les seves compradores (i més endavant possiblement també compradors). Jo no ho acabo de veure clar. Es tracta d'un cas de discriminació per raons de sexe o d'una nova estratègia comercial per vendre més?

En qualsevol cas, cadascú és lliure de comprar-se el cinturó que vulgui.