23 de setembre 2011

El moviment Tsugi ashi en Judo


El Tsugi ashi és una manera de desplaçar-se en Judo (com pot ser també el Tai sabaki) que ens serveix per a iniciar nombroses tècniques i per evitar-ne d'altres.

Consisteix en desplaçar els peus d'una manera determinada fent que el peu que tenim davant avanci i simultàniament el de darrere se situi al lloc que aquest deixa lliure (quan anem endavant) o que el peu avançat desplaci l'endarrerit (si anem enrere). Com que en Judo moltes vegades val més una imatge que mil paraules, deixem que el mestre Katanishi ens il·lustri en aquest vídeo
Aquí en una situació més difícil de veure en combat, execuant el Tsugi ashi cap enrere i practicant, de pas, el Tsurikomi


L'aplicació per a realitzar tècniques com Seoi nage o Tai otoshiCom veieu, el moviment de Tsugi ashi té moltes aplicacions pràctiques en Judo i només cal practicar-lo  per veure'n els resultats.

Si voleu veure més vídeos i tenir una explicació més completa sobre Tsugi ashi, consulteu l'entrada del blog The difficult way que és la que ens ha il·lustrat per aquest recull.