14 de març 2012

Actitud Judoca

Des de Judo Attitude han penjat aquest vídeo que intenta resumir l'actitud de tot bon judoca davant les adversitats. A continuació us faig una adaptació-resum de la idea que transmet el vídeo i que comparteixo totalment.

Per a molts en el Judo, no es tracta de guanyar sinó de la relació que estableixes amb tu mateix, amb la teva família, amb els amics i amb els companys. El més important és el procés que ets capaç d'experimentar i de superar, no per arribar al més alt del pòdium (que també és important si et dediques a la competició) sinó per aconseguir una victòria cada dia, superant el dolor sense rendir-te a les dificultats, aconseguint petites victòries, recuperant les forces i decidint continuar.

Es tracta de ser més forts per dins, d'arribar a ser millors persones. No hem de buscar ser millors que els altres, sinó que hem d'aconseguir enfortir-nos i superar-nos a nosaltres mateixos davant les adversitats.

Una vegada preparats per ser millors persones estarem a punt per deixar la nostra petjada al món que, per molt petita que sigui, ajudarà a convertir-lo en alguna cosa millor.

No es tracta de guanyar de cara a la galeria sinó del que guanyem interiorment. De mirar enrere, valorar el que hem fet i poder dir que hem estat uns lluitadors dignes! Que hem acceptat el repte i no ens hem rendit! Que hem assumit el repte de la vida. Perquè no hi ha res que ens posi més a prova la pròpia integritat i la nostra força que estar vius.