20 de juliol 2006

Cinturó Negre, Ginger o Yawara

La Ginger o Yawara Inokuma

Amb aquests noms, és com coneixem a Catalunya una sèrie de dibuixos animats basada en un manga (còmic japonès) que ens explica les aventures i desventures de la Ginger Inokuma (traducció que les televisions autonòmiques d'aquí van donar a l'original japonès, Yawara) .

Avui us parlem de la Ginger perquè és una de les poques ocasions en què el públic en general ha tingut ocasió d’acostar-se al Judo a través de la tele i d’aprendre’n alguns conceptes bàsics (per desgràcia a casa nostra les retransmissions esportives de judo no són gaire habituals, però això ho deixem per un altre dia).

La Ginger és una noia adolescent que vol viure una vida normal, com la resta de noies de la seva edat, però que té un avi, en Jigoro Inokuma, que havia estat campió de judo i que vol convertir-la en la campiona olímpica.

La figura de la Ginger o de la Yawara, com preferiu, es basa en Isao Inokuma, una judoka real que va guanyar la medalla d’or als Jocs Olímpics de Tokio, l’any 1964.

El còmic ens explica la trajectòria de la Yawara -des dels seus inicis en el judo fins la seva participació als JJOO de Seül 88 i, posteriorment, als del Barcelona 92- però també hi podem veure la seva evolució com a persona (els seus amors, les seves preocupacions quotidianes, etc.)

De la sèrie de TV se’n van fer 124 capítols i un especial en què la Ginger participa a les olimpíades d’Atlanta, l’any 1996. Abans però, la història ja s’havia portat al cinema amb una pel·lícula d’imatge real que crec que aquí no hem arribat a veure. (Vosaltres l’heu vist?)

Així doncs, ja sigui a través del manga, la sèrie de dibuixos animats o la pel·lícula, us recomano que, si no la coneixeu i en teniu l’ocasió, us acosteu al judo a través d’aquesta noia, ja que ens ofereix la possibilitat de conèixer una mica més el nostre esport, des d’un punt de vista poc habitual.

4 comentarios:

Anònim ha dit...

La veritat es que és un excelent manga i que gràcies a ell em vaig començar a interessar pel judo, un esport que ara practico amb assiduitat. L'especial dels JJOO d'ATlanta i la pel.lícula de personatges reals no le conseguida encara en cap lloc però m'encantaria veure'ls ja que l'anime acaba una mica precipitadament i ens deixa amb alguns interrogants de la sèrie.
Gràcies per publicar aquest espai sobre Cinturó Negre(Yawara!).

Marc Contijoch ha dit...

La veritat és que n'estic preparant un altre que ben aviat publicaré.

Salut i fins aviat!

Japanzone ha dit...

Bones!
Navegant per la xarxa vaig topar amb el teu blog, m'imagino que t'interessarà saber que a partir de l'Abril es publica el còmic manga de "Cinturó Negre-Yawara!"
'edició catalana de Glénat serà la col·lecció completa en 29 volums a 7€ cada volum. Sortirà cada dos mesos.

Salut i ens llegim!

Marc Contijoch ha dit...

Hola Japanzone!

En realitat ja fa un temps que ho sabia perquè a finals de l'any passat em van demanar que fes una breu introducció sobre què és el Judo per als no iniciats per incloure-la en el primer número.

No sé com quedarà perquè encara no he pogut veure'n cap exemplar però espero que t'agradi.

Salut i gràcies per comentar.