04 de setembre 2007

Judo vs altres arts marcials

Segur que alguna vegada algú us ha preguntat quina diferència hi ha entre el Judo i el Karate o entre el Judo i el Tae Kwon Do, o entre el Judo i alguna una altra art marcial. I segur que també us han preguntat qui guanyaria en un hipotètic combat entre un judoca i un practicant d'algun altre art marcial.

La primera pregunta és més o menys fàcil de contestar explicant en què es basa el nostre esport i les diferències amb les altres arts marcials (si les coneixem) però la segona, a vegades resulta més complicat ja que no només depèn de l'art marcial en qüestió sinó de qui són els competidors, quin nivell tenen, en quina forma física es troben, etc.

Per internet podem trobar nombrosos vídeos del que s'anomena Mixed Martial Arts (MMA) on hi ha lluitadors que utilitzen tècniques de Judo en els seus combats i les barregen amb altres moviments que no tenen res a veure amb nosaltres. També hi trobarem combats del tipus Judo vs Karate, Judo vs Tae Kwon Do, Judo vs Shooto, etc.

La veritat és que jo no sóc gaire partidari d'aquest tipus de combats ja que habitualment no es lluita amb igualtat de condicions. Tampoc m'agrada entrar en aquest tipus de discussions que busquen conèixer quina és la millor art marcial, ja que crec que cada disciplina té els seus punts forts i dèbils i totes són vàlides si les practiquem amb consciència.

Per acabar, m'agradaria compartir amb vosaltres un vídeo que he trobat on escenifiquen de manera còmica i sense ànim de demostrar res, diverses lluites entre un judoca (vestit de carrer) i un altre "lluitador" que sense ser especialista en cap, utilitza diversos arts i mètodes de combat i de lluita que van des de la Boxa fins al Sumo.

Nota: hi ha algunes luxacions de genoll que practica el "judoca" del vídeo que estan prohibides. Si us plau, si no sabeu què feu, no ho poseu en pràctica ni al menjador de casa vostra ni enlloc!



1 comentarios:

Miquel Riera ha dit...

He estat uns dies de vacances , i veig que has seguit posan temes interesants en el Bloc .
Aquest video de "Judo vs altres arts marcials" es curios , les tècniques podrien ser mès reals ,però , s'enten la idea . Penso que ,en aquest cas ,mès que dominar les Tècniques el que cal dominar són les distancies. I en quant a la pregunta "qui guanya un de Judo o un de ... " ,jo vaig contestaria : Si en Pau Gasol i en Ronaldinho juguen a Hockei , Qui guanya ? .
Per que si dos competidors de diferents estils lluiten , quin reglament apliquem ? , cal pensar que el Judo és un esport Olimpic amb un reglament i unes normes que cal seguir. Si volem fer un combat sense normes o amb unes normes diferents a les que estem habituats , hi existeixen mases condicionants per poder dir un guanyador. Cal respectar tots els estils i tots els practicants