20 de novembre 2008

Yasuyuki Muneta

A través dels Amics del Judo Castelló he descobert aquest vídeo espectacular d'un dels millors judoques japonesos dels últims anys, en Yasuyuki Muneta.

Molts el comparen amb en Yasuhiro Yamashita per la seva semblança física però deixant de banda l'aparença, és impressionant veure la velocitat amb què mou els més de 100 Kg del seu cos, la facilitat que té per aplicar una gran varietat de tècniques i, sobretot, el coneixement del judo que té que li permet vèncer en nombroses ocasions a adversaris de més pes i envergadura que ell. Tot un prodigi digne de veure!

6 comentarios:

Osotogabi ha dit...

Es el millor!! =D Marc, a vore si troves un video en el que faça el saludo de entrada i eixida del tatami... o_0 jejeje

Marc Contijoch ha dit...

Ahir a la tarda en vaig buscar uns quants però en els que vaig veure no hi havia res d'estrany. Què li passa quan saluda?

Osotogabi ha dit...

Es un autèntic ritual... ho fa com si estigueren en una kata, de fet, quan entra al tatami la l'obertura del kata (de Chokoritsu amb els turmell junts, passa a col•locar els peus mes distanciats, amb un pas llarg i amb decisió)...
Quan baixa el cap, aguanta en eixa posició durant un par de segons, mentre que el altre competidor pega una cabotada, i se’l troba encara saludat (i para eixa primera "embranzida" del rival)... i quan acaba el combat.
Es tot un personatge =)
En Hamburg tenia tres tios per a ell, durant l’escalfament... un uke de uns 85 kilos (pero baixet), un altre uke de uns 70 (tb de la estatura de Muneta), i per últim un tio que l’únic que fa es cobrir espai per a que ningú no es estiga en el espai en el que ells estan fent uchi-komi o_0
I mes anècdotes que hi han... quan se te arreglar el judogi, la direcció del saludo... n’hi ha per a escriure un llibre!! jejeje

Marc Contijoch ha dit...

Em sembla que alguna cosa d'aquestes sí que vaig veure però no li vaig donar tanta importància perquè era un vídeo que estava editat i no el van enfocar durant tot el ritual.

A veure si puc trobar-ne algun i el penjo per aquí...

Gràcies per l'explicació i fins aviat.

Osotogabi ha dit...

Ja el tinc!! =D

http://www.youtube.com/watch?v=X9VLFiFGhUY

=)

Marc Contijoch ha dit...

Moltes gràcies!