21 de juny 2007

Els Bulgarian training dummies en el Judo

Judoka amb un ninot d'entrenament búlgarAvui us presento un nou mètode d'entrenament que desconeixia: els bulgarian training dummies o ninots búlgars d'entrenament.

Originalment estan pensats per a practicants de lluita lliure o greco-romana però, pel que he vist en el vídeo, semblen molt útils per a practicar uchi komis o nage komis (repeticions d'una determinada tècnica per a perfeccionar-ne l'execució) sense que sigui necessari tenir un uke que pateixi les caigudes.

Que jo sàpiga, els venen a www.suples.com i n'hi ha de diferents mides i pesos. Hi ha algú de vosaltres que els hagi provat?


3 comentarios:

Anònim ha dit...

No se que dir... No es el mateix... L'esperit de sacrifici i el contacte que es dona en fer 200 uchi komis es incomparable amb un ninot de goma...

Marc Contijoch ha dit...

Kifo, estic totalment d'acord amb tu però em sembla que en determinades ocasions, poden servir.

Estic pensant en el cas dels Nage Komi, on es realitza la projecció com si es tractés d'un combat real i on moltes vegades s'utilitzen matalassos especials (semblants als que fan servir els gimnastes per entrenar) per treure la por dels que han de caure i per evitar-los lesions.

A més, els ninots permeten entrenar sol, fet que en alguns moments, també pot ser útil o necessari.

Amb tot, crec que haurien de servir com a complement i que no poden substituir permanentment la pràctica amb un company o companya.

Anònim ha dit...

Recordo fer nage komi amb matalas i sense... No se... Com a complent, com dius, em sembla be pero li treu una mica la part humana del judo.
Jo li posaria un judogui!!!