17 d’octubre 2007

Ana Carrascosa i el Judo a França

Ana CarrascosaPerdoneu-me perquè aquests dies tinc el blog una mica abandonat... però no vull que us perdeu l'entrevista que la gent d'Hajime Judo han fet a l'Ana Carrascosa, una de les millors competidores a nivell estatal en la categoria de menys de 52 Kg.

La veritat és que cada entrevista que fan l'Osotogabi i companyia és millor que les anteriors i crec que amb aquesta s'hi han lluït.

No us la perdeu si voleu saber com entrenen els judoques francesos d'alt nivell. Si coneixeu el tema ja em direu quina situació preferiu, la francesa o la que es viu aquí.

Jo, només de pensar que a partir dels 15 anys ja es concentren els 3 primers classificats de cada pes per entrenar junts, és que em moro d'enveja. Es podria aplicar aquí el que fan els francesos o alguna cosa semblant per millorar els resultats dels nostres esportistes? Què en penseu?

9 comentarios:

Miquel Riera ha dit...

Crec que tot esta molt clar quan diu que el Judo es el tercer esport de França , i que reben subvencions d'ajuntaments i esponsor varis. Aqui esta enfocat molt diferent, el Judo es un esport minoritari , que moltes vegades es practica en Centres privats (gimnasos) a on hi ha un propietari que només vol que surtin els números , sensa importar-li gaire quina activitat es practica . En altres casos , els competidors poden rebrer petites subvencions que els poden ajudar una mica (mentre treguin bons resultats), pero sens dubte els grans patrocinadors són els pares. I si vius a comarques encara es complica més , ja que tens poca gent per entrenar en el Gimnàs , has de fer llargs desplaçaments per anar a competir o a entrenar amb la selecció , i si a més vols estudiar encara es complica més. Crec que en general estem molt lluny del Judo Frances , peró soc optimista i penso que es qüestió de temps i ganes de treballar conjuntament.

Osotogabi ha dit...

Hola a tots... avans que res, agrair al Marc el comentari sobre la entrevista amb Ana :D
Respecte a lo que diu Miquel Riera... ho sento, pero jo no soc tan optimista, crec q el judo a Espanya esta estancat... tant de bo en uns anys el judo tinga un reconeiximent al nostre estat, com el que te a França... pero no crec...

Marc Contijoch ha dit...

Jo també veig una mica complicat que les coses canvïin en un període curt de temps.

És molt difícil que el Judo es converteixi, a curt o mitjà termini, en el primer esport nacional a Espanya o a Catalunya i també que sigui el segon, el tercer o el quart pel que fa als seguidors no practicants.

Un altre aspecte que poques vegades tenim en compte és que el Judo tal com el coneixem i l'entenem avui, deixaria de ser el mateix si, per exemple, mogués els mateixos diners que es mouen en el món del futbol.

El que no tinc tant clar és que no es puguin modificar els mètodes d'entrenament, les concentracions, les sortides i la projecció dels nostres judoques.

Està clar que per fer modificacions d'aquest tipus es necessiten diners, molts diners. Però crec que amb un petit canvi en la manera de veure el tema, es podrien aconseguir millors resultats.

Com a exemple: per què Espanya no va portar competidors en totes les categories de pes en l'últim Mundial? Qüestió de pressupost o de manera de veure les coses?

Miquel Riera ha dit...

El fet de que sigui optimista es només qüestió de caracter(soc aixì). Tinc clar que el Judo ,en el nostre pais ,esta molt lluny d'arrivar a ocupar el lloc que esta ocupant a França.

Adai ha dit...

Hola.
Acabo de veure aquest blog.
Enhorabona.
Hem sembla mol bona ide ala de poder entrenar com fan les franceses ara be avui en dia hi ha quedades dels competidors, entrenaments federats, i en molts casos, m'han comentat, s'han de desplaçar molts quilometres i es un mal de cap, a part que no hi ha cap ajuda de part de la federació.
(tal com es comenta aqui)
Salut
Adai

Marc Contijoch ha dit...

Hola Adai! Benvingut/da a El Blog del Judo.

Això dels desplaçaments és veritat. A vegades només pensem en la gent que viu a Barcelona i rodalies i també s'hauria de tenir en compte la gent d'altres contrades, on també hi ha bona cantera però que, per falta de les ajudes que comentes, moltes vegades s'acaba perdent.

La Federació catalana ja intenta descentralitzar els diversos campionats i activitats que fa però això no té res a veure amb les concentracions franceses, que reuneixen de manera continuada als millors de cada categoria en un mateix lloc per entrenar.

Miquel Riera ha dit...

Hola Adai , si be es cert que les trobades que es fan per aquí no tenen res a veure amb els entrenaments d'alt nivell francesos , penso que el calendari d'activitats que tenim esta prou be , sobretot si el comparem amb alguns anys enrrera. No dubto de la bona voluntat del equip tècnic de la Federació Catalana(encara que no sempre els hi surten les coses com voldrien).
En quant al comentari de "el equipo hajime-judo", de que el Judo esta estancat , potser el problema principal es que moltes vegades posem per davant els interesos dels clubs abans que els dels esportistes (es una opinió), si només volem ajudar al nostre gran competidor per tenir un club amb més prestigi , i passem dels altres judoques (d'altres clubs) per que no volem que siguin millors que el nostre , només estem aconseguint frenar el nivell tècnic de la Selecció Catalana , ja que el nostre guanyarà no per que sigui més bó , sino per que els altres son més dolents (en el pais de los ciegos el tuerto es el rei)i quan arrivi a Campionats internacionals , no tindra cap possivilitat . En canvi ,si esta acostumat a treballar amb gent del seu nivell i ha de suar i treballar per classificar-se , potser podra plantar cara en Campionats més dificils.

Anònim ha dit...

Gràcies per la benvinguda.
Es veritat que els ultims anys la FCJ fa les competicions en altres llocs que no son BCn,i aixó s'agraeix.
Pero chics/es els entrenaments de cap de setmana, que son bona idea, aixó ja es més dificil de descentralitzar.
Pero he sentit de propostes de mes entrenaments per provincies i un cop al més o dos cada dos mesos es fa una general.
Ja os comentare si tira endavant o no.

Records
Adai

Anònim ha dit...

hola en hora buena por tus logros te he seguido por medio del periodico elsuper y noticias de la tele.
que todos tus deseos se te hagan realidad pero siempre luchando la vida es tambien de lucha cada dia.
soy Dani de nicaragua el chico que cuidaba de tu abuelo ,saludes a tu madre y un abraso a las dos.
hasta siempre.
Dani