26 de maig 2008

Llicències de Judo a Espanya, 2007

Us deixo una imatge amb la distribució de les llicències federactives de Judo a Espanya que dóna una idea de la situació actual del nostre esport. Les dades són del 2007 però no he pogut trobar el nombre exacte de practicants. Basant-me en les dades del 2006, calculo que deuen estar prop de les 25.000.



Distribució de llicències de Judo a Espanya, 2007
La meitat dels practicants de Judo al nostre país són nens i nenes. Un 30 % són joves i adults que el practiquen com a esport recreatiu i un 15 % són esportistes que es dediquen a la competició. El 5% restant, entenc que són els llicenciats en Educació física, instructors o mestres que fan tasques docents dins el nostre esport.

Aquestes dades les he obtingudes a través de la web de la Federació Catalana de Judo que m'ha portat a un document elaborat per en Rafael Ortega (8è Dan) en el que fa una introducció al seu mètode d'ensenyament de Judo (o Yudo, com ell l'anomena).

En Rafael Ortega farà un seminari de Judo infantil per explicar els seus mètodes d'ensenyament els propers dies 7 i 8 de juny a Caldes d'Estrac i, si us interessa, encara sou a temps d'apuntar-vos-hi.

Si voleu fer cap comentari sobre les llicències o sobre els mètodes d'en Rafael Ortega, ja ho sabeu.

5 comentarios:

Miquel Riera ha dit...

Hola Marc ,conec el sistema d'ensenyança d'en Rafael Ortega i us recomano que assistiu al curs.

Marc Contijoch ha dit...

Hola Miquel, moltes gràcies per la teva recomanació. A veure si tots fem un forat a l'agenda i podem assistir-hi.

Miquel Riera ha dit...

Si mireu el Link : http://videosbanzai.blogspot.com/2008_04_01_archive.html , trobareu uns videos relacionats amb el que treballarem aquest proper dissabte.

M.À. Vicens ha dit...

Com anem?
Tant sols vull recomanar de tot cor aquest curs. En Rafael és un gran mestre i la seva dona (Puri) té un do especial amb els nens.
La Sala de Judo Felanitx (www.judofelanitx.net) fa molts anys que segueix aquest mètode (i també el d'adults - Judo Recreatiu) i la quantitat de nens que practiquen i que gaudeixen del judo demostren que és encertat.

Marc Contijoch ha dit...

Hola Miquel Àngel! Estic molt content de veure cares noves pel blog i volia donar-te les gràcies per la teva recomanació.

Fins aviat.