23 de març 2009

Vídeo sobre els ukemis en Judo

Quan començava a escriure aquest blog, a finals del 2005 i principis del 2006, vaig fer un breu article sobre les caigudes o ukemis en el Judo i sense adonar-me'n gairebé no n'hem tornat a parlar des d'aleshores.

És per aìxò que, avui, quan he vist aquest vídeo, no ho he dubtat ni un moment i l'he volgut compartir amb tots vosaltres per il·lustrar el que dèiem en aquell article de principiant.

És un vídeo molt bàsic que als que ja en sabeu us pot semblar avorrit però que és molt interessant per a tots aquells que comencen en el Judo per saber com s'aprèn a caure. Si encara no en sabeu, no ho dubteu, feu-hi una ullada i a practicar!



3 comentarios:

Anònim ha dit...

En la meva opinio, s'haurien de potenciar mes els ukemis al estil del aikido, on es roda en comptes d'impactar amb el terra. Estar clar que a un tatami no ens farem molt de mal al caure, pero imaginem que estem a l'exterior, quants picariem al terra per parar el cop?

Anònim ha dit...

interesant comentari pero plantejat una cosa albert: les tecniques de judo estan pensades per deixar rodar a l'altre a terra? A mi em van ensenyar a controlar maniga.
Personalment no m'agrada el estil tradicional d'ensenyar ukemis, de fet, penso que es irreal i que no aporta seguretat.
Si us fixeu molts judoques de nivell mitjà alt quan fan nage komis solen rodar per damunt de uke com si fessin una tombarella, per no perdre el control del kimono i assegurar que l'esquena tiqui el terra, de totes formes el tema ukemis es força bo per fer un bon debat...

MARC DAILOS

Miguel ha dit...

Buenas a todos de nuevo, desde Judo San Fernando!
Yo practico Aikido y sí, algunas caidas son rodando: Zenpo Kaiten Ukemi, en Aikido, se termina cruzando una pierna por debajo de la otra para darle más sentido de "circulo" y que las piernas no impacten en el suelo como lo hacen en Judo; sin embargo eso en un examen de Judo o en Kata sería un error: Se debe llevar las piernas estiradas de modo que una frena (la que posa la planta del pie en suelo) y la otra esquiva el impacto del tobillo dando con el empeine...
Aun así, en Aikido hay caidas tan duras como en Judo: El Uke de un (por ejemplo) "Kote Gaeshi" (Más o menos, giro o volteo sobre la muñeca) o de un "Irimi Nage" (proyección "entrando", "atravesando") no tiene otra opción que dar una vuelta sobre sí mismo en el punto de contacto con Tori (Aite, en Aikido) y caer al suelo impactando con todo su cuerpo de la misma forma que se hace en el Uki Otoshi del Nage No Kata. Por tanto, las caidas de Aikido son tanto o más duras que las de Judo, en el sentido de que son habituales este tipo de "chepazos" en su práctica: Una clase entera de proyecciones deja baldado a cualquiera, y equivale a una de Nagekomi en Judo.
Un saludo!!