24 d’agost 2006

El Judo, el millor esport per nens i nenes

Nens practicant Judo
El Judo és un dels esports més adequats perquè el practiquin tant els nens com les nenes ja que no només es basa en el moviment físic sinó que també té en compte nombrosos valors que van més enllà de l’esport.

Jigoro Kano va voler que un dels principals objectius del Judo fos l’educació i la formació dels joves i, per aquest motiu, avui us parlaré dels avantatges que té la pràctica del Judo per als més petits.

L’educació dels infants és una feina que han de fer les famílies i les escoles però el Judo pot ajudar a complementar-la de millor manera que qualsevol altre esport, ja que ofereix als nens i nenes que el practiquen diversos beneficis físics i psicològics.


1.- El judo desenvolupa la coordinació, la flexibilitat i l’equilibri del nen.
2.- Practicar Judo fa que es desenvolupin tots els grups musculars del cos.
3.- Els ossos es desenvolupen millor i s’enforteixin les articulacions.
4.- El judo proporciona resistència i flexibilitat.
5.- Els nens i nenes que practiquen Judo milloren les seves capacitats d’adaptació a nous problemes i situacions.
6.- El Judo millora el caràcter i la relació amb els altres, convertint-se en un dels esports més sociabilitzadors existents actualment.
7.- Fomenta la cooperació, ja que per practicar judo necessites posar-te d’acord amb els companys i això fa que aprenguis a cedir i a no voler imposar sempre la teva voluntat.
8.- El Judo ajuda a desenvolupar la confiança dels infants en ells mateixos i els ensenya a ser humils (sempre hi ha algú de qui es poden aprendre coses noves) i a respectar els altres.
9.- Amb el judo, els nens i nenes aprenen a responsabilitzar-se de les seves accions.
10.- El Judo ensenya a saber-se posar en el lloc de l’altre.
11.- El Judo els fa conèixer millor el seu propi cos i els fa perdre la por al contacte físic amb els altres.
12.- Amb el Judo, els nens i nenes aprenen a respectar i a adaptar-se a les normes.
13.- El Judo fa que els seus practicants reconeguin l’esforç com un valor positiu.
14.- Redueix l’ansietat, les tensions acumulades i els nervis que els infants puguin patir.
15.- El judo va molt bé tant per als nois i noies tímids, que aprenen a relacionar-se, com per als que no paren, ja que els suposa una vàlvula d’escapament.

Així doncs, si teniu un fill o una filla, no ho dubteu més i porteu-lo a un gimnàs on facin judo ja que a través del joc i de la diversió els vostres nens i nenes se’n veuran beneficiats i podran aconseguir tot el que us he explicat.

Per provar-ho segur que no hi perdeu res!

6 comentarios:

Anònim ha dit...

Amb quina edat es recomana iniciar la pràctica de judo?

Eduard.

Marc Contijoch ha dit...

Bon dia Eduard,

L'edat recomanada per iniciar-se en el món del judo és a partir dels 5 ó 6 anys, tot i que hi ha gimnasos que inicien el que s'anomena prejudo (exercicis pensats per a desenvolupar la psicomotricitat del nen o la nena a través de moviments que posteriorment els serviran en el judo) a partir dels 3 ó 4 anys.

Si vols, pots llegir l'article que vàrem fer sobre el prejudo, on s'aclareixen una mica més els jocs i exercicis que es fan.

Salutacions

Anònim ha dit...

Alguna recomanació a la zona del Penedès?
Gràcies!

Marc Contijoch ha dit...

Per a la zona del Penedès, conec el Judo Vilafranca, que podeu trobar a l'Avinguda Tarragona, 113 de Vilafranca.

Si no, també podeu consultar l'apartat dedicat als clubs que hi ha a la web de la Federació Catalana de Judo i buscar el club que més us interessi segons la zona on viviu o treballeu.

Salutacions

Anònim ha dit...

visc a la frontera del barri de sant martí i l'eixample, no trobo lloc que facin judo per a infants amb 5 anys. Podrieu recomanar-me algun lloc ?
Moltes gràcies

Marc Contijoch ha dit...

Hola,

Pots consultar la pàgina web de la Federació Catalana de Judo, on hi ha un llistat dels clubs de Judo de tot Catalunya. Allí pots seleccionar el codi postal del lloc on vius o fer un repàs a la llista per si hi ha algun club a prop.

Si no hi trobes res, també et recomanaria que fessis un cop d'ull a les activitats extraescolars de les escoles que tens més a prop ja que en moltes d'elles es fan Judo o activitats d'iniciació a aquest esport que poden servir per als infants de 5 anys.

A vegades no és necessari que els teus fills vagin a l'escola en qüestió i parlant-ho amb l'Associació de Mares i Pares o amb la direcció del centre es pot arribar a un acord.

Salutacions