21 de novembre 2007

Yoko tomoe nage amb Pascal Tayot

Visitant el blog del Club Judo Tivissa he trobat un vídeo força interessant d'en Pascal Tayot, un respectat judoca francès que va ser campió d'Europa els anys 1992 i 1993 i que va quedar segon en les Olimpíades de Barcelona'92 en la desapareguda categoria dels pesos mitjans (menys de 86 Kg).

No sé si és el mateix (suposo que sí) però em sembla que actualment és tècnic de la Federació Catalana de Judo, tot i que no us ho puc confirmar al 100%. Si hi ha algú que ho sàpiga, ja m'ho direu!

Doncs bé, al principi del vídeo hi ha un parell de Tomoe nage però el que més m'ha agradat és l'explicació de Yoko tomoe nage i la manera d'executar-la encadenant-la a partir d'un Kouchi gari. Potser a algú no li fa el pes, però espero que si us agrada, la poseu en pràctica en algun dels vostres entrenaments i que us pugui servir en competició!


5 comentarios:

judonovaunio@hotmail.com ha dit...

efectivament, es un tecnic de la FCJiDA i si no recordo malament porta un grup de judoques juniors (tipus selecció catalana)en un centre de tecnificació.

Miquel Riera ha dit...

En Pascal Tayot ha aportat moltes idees i esta intentant tirar endavant el seu projecte , encara que no sempre li surten les coses bé.La idea de crear una mena de Centre de Tecnificació que agrutines tots els judoques d'alt nivell catalans no ha tingut el éxit que esperava la Federació Catalana ,jo penso que s'hi han barrejat masses interesos de Clubs (pero això es una opinió personal), el cert és que aquesta temporada no es realitzen aquest entrenaments.

Marc Contijoch ha dit...

Moltes gràcies a tots dos per aportar aquesta informació i confirmar que es tracta de la mateixa persona.

Suposo que la intenció d'en Pascal és crear un centre a l'estil dels que hi ha a França i que comentava l'Ana Carrascosa en una entrevista a Hajime Judo.

Si és el cas, em sembla una iniciativa molt bona però també és una tasca difícil ja que aquí no hi ha les inversions i els patrocinadors necessaris per a dur-ho a terme amb èxit.

Una altra cosa a part, és la mentalització dels clubs i, bàsicament dels seus dirigents i entrenadors, perquè un alumne seu entreni en un centre de tecnificació.

Crec que hauria de ser un honor per als clubs tenir alumnes entre els millors, entrenant junts en un centre, però no tothom ho veu de la mateixa manera.

Llàstima que no es continuï amb la idea.

Miquel Riera ha dit...

Coincidim en pensar en que es un honor tenir un alumne entrenant amb els millors , pero malauradament encara sóm molts els que posen per davant els interesos de gimnàs , en lloc de pensar en la progressió individual del judoka. Amb aquesta mentalitat potser aconseguiran més anomenada i més prestigi per als tècnics i el seu club , peró evidentment estan frenant la posibilitat de treure bons resultats a nivell internacional.

judonovaunio@hotmail.com ha dit...

S'està tornant interessant aquesta conversa, que tal un foro per discutir-hi?

Per cert merci a tots dos pel recolçament moral.