13 de novembre 2007

Ryoko Tani Tamura

Avui us parlaré d'una judoka japonesa de poca embergadura (menys de 48 Kg) que mereix un reconeixement especial per la seva trajectòria i per la seva constància. Després de llegir-ne una extensa biografia al blog del Judo San Fernando, el que més m'ha marcat és el fet que va participar en les seves primeres Olimpíades amb només 16 anys (obtenint la segona posició) però això no la va desanimar i va continuar entrenant i treballant fort per aconseguir l'Or, cosa que va aconseguir als 25.

És per això que m'agradaria que miréssiu aquests vídeos i que intentéssiu aplicar la seva filosofia en els vostres entrenaments. Ja sé que no tots anirem a unes Olimpíades però podem intentar aplicar la seva constància i esforç en allò que fem.

Ryoko Tamura (cognom de soltera) o Ryoko Tani (es va casar amb Yoshitomo Tani, un jugador de Beisbol famós al Japó) s'ha convertit en una estrella supermediàtica al seu país (molts la comparen amb la Ginger Inokuma) pels seus excel·lents resultats i pel judo ràpid i explosiu que practica.

Ha guanyat durant 10 anys consecutius el Torneig Internacional de Fukuoka (del 1990 al 2000) i ha aconseguit dues medalles d'Or a Sidney (2000) i Atenes (2004) després d'haver quedat segona a Barcelona (1992) i a Atlanta (1996). També ha guanyat en diverses ocasions el Campionat del Món (Hamilton - Canadà, 1993; Makuhari -Japó, 1995; París-França, 1997; Birmingham-Anglaterra, 1999; Munich - Alemanya, 2001; Osaka - Japó, 2003; i els recentment celebrats a Rio de Janeiro - Brasil, 2007).

Tota una trajectòria en l'elit del Judo mundial, que val la pena reconèixer.



1 comentarios:

Anònim ha dit...

Una fuera de serie....