02 d’agost 2007

Programa de TV: Ippon

A través dels Fòrums de JudoEspn i d'un dels seus membres més actius, "Elvenas", he descobert aquesta sèrie de programes de TV que va emetre Televisió d'Alacant l'any 1999.

Tot i que poden semblar antics i que estan fets per una televisió local, compten amb la presència com a presentadora de Míriam Blasco, guanyadora de la primera medalla d'or olímpic d'una judoca espanyola i el patrocini del seu club.

Pel que he pogut saber, es tracta d'un programa setmanal de divulgació del Judo i em sembla que és una de les poques iniciatives d'aquest estil que s'han fet. A veure si veient-los, hi ha algú que s'anima a fer-ne més i fem del nostre, un esport més conegut.



Programa pilot: presentació del programa de TV i introducció al Judo.





Segon programa: David Duillet, llegendes del judo, especial sobre kumi-kata...





Programa sobre els Campionats del Món de 1999:





Programa sobre el Campionat d'Europa:





Programa especial sobre els ukemis o caigudes:


Especial sobre Yasuhiro Yamashita:



[Actualitzat el 13/08/07]

Els dos últims programes que conformen la sèrie:

El número 6, amb entrevistes i imatges de Josean Arruza, Cristina Blasco i Ana Carrascosa, entre d'altres:



I l'últim programa que es va emetre, el 7è, que inclou, informació sobre exercicis d'agilitat, preparacions específiques, jocs, coordinació, etc.



2 comentarios:

Miquel Riera ha dit...

Jo tambe he conegut aquests videos mitjançant els "Foros" , i penso que has tingut molt bona idea de publicar-los en aquests Blog , ja que així més gent pot veure'ls , i al mateix temps tambe es poden asseventar que existeixen aquests foros ,que per cert , el de Catalunya esta una mica abandonat (potser perque es estiu). Gracies i fins la propera.

Marc Contijoch ha dit...

Miquel,

Gràcies per participar i donar la teva opinió sobre els programes i sobre els Fòrums de JudoEspn.

Pel que fa al programa Ippon, entra dins la meva "estratègia" per al blog: hi intento posar tot allò que vaig veient, que em comenten o que conec relacionat amb el Judo i que em sembla que pot interessar altres persones.

Moltes vegades ens queixem perquè els mitjans de comunicació no tracten gaire (o gens) bé el nostre esport, però també penso que quan ho fan, no es dóna prou a conèixer entre la gent interessada i això fa que aquests espais no tinguin gaire audiència.

És un peix que es mossega la cua: si no es fan retransmissions o programes relacionats amb el Judo, la gent no els pot veure però si quan els fan, no tenen audiència, la televisió es replanteja el tema i no en fa més.

És per això que quan hi ha iniciatives com la d'Ipppon s'han de donar a conèixer, tot i siguin molt locals i que aprofitin els èxits esportius d'algun judoca concret com la Míriam Blasco.

Pel que fa a la participació dels catalans en el fòrum, és veritat que està una mica allunyada de la d'altres comunitats però això no vol dir que no hi hagi gent interessada.

Estic convençut que hi ha més judoques catalans del que ens pensem tot i que, la veritat és que si no hi ha algun dinamitzador, costa bastant que la gent participi en espais web sobre alguns temes concrets.

D'altra banda, també pot ser que a Catalunya no se li hagi donat la difusió suficient i per això els vaig posar el link.

Salut i espero tornar-te a veure per aquí o pels fòrums.

Rei!