02 d’agost 2007

Kyuzo Mifune

L'altre dia, escribint sobre un llibre, vaig voler posar un link a un vídeo sobre Kyuzo Mifune que feia temps que havia vist i que em pensava que ja havia posat a El Blog del Judo. El vaig buscar i buscar però no el vaig trobar, així que us el deixo avui, juntament amb una breu biografia d'aquest gran mestre del Judo.

El Mestre Mifune va néixer al Japó el 21 d'abril de 1883, a la prefectura d'Iwata. Va començar a practicar Judo a l'escola, quan tenia tretze anys, i després va anar a Tòquio per continuar els seus estudis a la Universitat de Waseda, on va tenir el primer contacte amb el Kodokan i amb el Mestre Jigoro Kano.

Amb 20 anys, Mifune va ser presentat al Kodokan per Sakujiro Yokohama i als 29, va aconseguir el grau de Rokudan (6è Dan), i va ser nomenat instructor del Kodokan.

Amb només 1'64 centímetres i 46 quilos de pes, és espectacular veure com es mou dins el tatami i apreciar la facilitat amb la que executa les més diverses tècniques, sense que li suposi cap mena d'esforç. Desitjo que us agradi...