21 d’agost 2007

Judo for Peace, una iniciativa solidària

Logo de Judo for Peace
Judo for Peace és una iniciativa de la Unió Europea de Judo que pretén utilitzar el Judo per a millorar la societat en la què vivim, lluitant per la llibertat i per generalitzar una millor manera de viure en països o zones del món que viuen conflictes de tipus bèl·lic o que passen per situacions difícils.


En la portada de la web destaquen una màxima de Jigoro Kano, fundador del judo, que fa pensar en la utilització del nostre esport per a altres propòsits, a banda de l'esportiu. Diu una cosa així com:

"El Judo no és només un art marcial,
sinó el principi bàsic del comportament humà.
No és correcte creure que el judo s'acaba al dojo"


Judo for Peace ha realitzat diversos projectes entre els que destaca la feina feta a l'Afganistan, on 20 judoques noruecs han estat durant 4 anys (i hi continuen vivint), ensenyant judo i fent la vida més fàcil als infants del país.

A més, també tenen altres projectes en procés a Kosovo o el Sudan així com l'organització d'un torneig de la Pau a la localitat egípcia de Sharm al Sheik, durant l'octubre d'aquest 2007.
No sé com es pot col·laborar amb aquesta iniciativa però estaria bé que aquestes coses es donessin més a conèixer entre els judoques i a la societat en general, ja que estic segur que això beneficiaria molt al Judo i als receptors dels diversos projectes i també que molts i moltes de vosaltres estaríeu interessats en participar-hi.

5 comentarios:

Miquel Riera ha dit...

Molt bona iniciativa !!!!

Marc Contijoch ha dit...

Sí que ho és!

Miquel Riera ha dit...

Encara que no es pot comparar , pero nosaltres (a una escala molt més petita) tambe participem a alguns actes Solidaris.
Cada any el Desembre, participem a "La Marató de TV-3" organitzant un Festival d'Arts Marcials , i sempre em tingut molt d'èxit tant de participació com de públic. A més , la setmana passada vam participar a les activitats d'una Marató de Donants de Sang organitzada per la Creu Roja.

Marc Contijoch ha dit...

Crec que del que es tracta és de fer tot allò que puguem a l'escala en què ens movem.

Qualsevol cosa, per petita que sigui, compta!

Les que ens comentes són molt bones iniciatives, també!

Miquel Riera ha dit...

Gracies , ja us informaré a primers de Desembre de "La Marató de TV-3" , sereu tots molt benvinguts.