10 d’agost 2007

Com lligar-se el cinturo de Judo?

Després d'uns quants videos per a "entesos", avui en deixo uns quants per aquells que comencen i que tenen problemes a l'hora de lligar-se el cinturó.


Es tracta de diversos vídeos que expliquen com lligar-se el cinturó i, com veureu, n'hi ha per a tots els gustos...

1.- Aquesta és la manera més utilitzada en el Judo per a lligar-se el cinturó, tot i que també s'utilitzi en altres arts marcials com el Karate. És la més ràpida i senzilla de fer i garanteix una bona subjecció:




2.-Una altra manera, una mica més complicada però que ofereix bons resultats, igualment.





3.- En aquest vídeo s'expliquen les dues maneres anteriors amb alguna variació:






Jo us aconsello que si hi ha alguna manera que no coneixieu, la poseu en pràctica ja que, tot i que pot semblar una cosa sense importància, depenent de com ens em lligat el cinturó podem sentir-nos més o menys còmodes i al mateix temps podem facilitar o dificultar les estratègies de l'adversari.

Hi ha altres maneres de lligar-se el cinturó però no n'he pogut trobar cap exemple i he optat per deixar-vos les més habituals. Per exemple, hi ha qui ha experimentat formes de lligar-lo de tal manera que se li desfaci al cap de poca estona de combat i així, poder descansar quan s'allarga més del compte i anem curts d'aire o d'altres que adapten la llargada del seu cinturó a la seves característiques físiques per lligar-lo més fort i que no es deslligui.

Si ho proveu de totes les maneres possibles i no us queda com us agradaria, demaneu a algú més experimentat que us ajudi o canvieu de cinturó! (a vegades el que tenim és massa llarg, massa vell, massa tou, massa rígid o té altres inconvenients sense específicar...)

Si voleu comentar com us ha anat, vosaltres mateixos i si teniu una forma diferent de fer-ho i ho voleu explicar, ja ho sabeu!

Actualització 30/08/2007

L'amic Miquel Riera de l'Associació de Judo de l'Alt Empordà ha complert la promesa que va fer en els comentaris d'aquest article i ha gravat una nova manera, molt elegant, de cordar-se el cinturó. Com veureu, es tracta d'aprofitar que tenim el cinturó guardat en forma d'espiral i lligar-lo a mesura que l'anem desenroscant. Una passada!

Moltes gràcies Miquel i també a tota la gent de l'AJAE que ha fet possible aquest vídeo.

7 comentarios:

Miquel Riera ha dit...

Jo normalment m'el lligo com el segon video , però un cop en un curset d'iniciació al Judo que vaig fer per practicants d'altres Arts Marcials , portava el cinturó enrrollat en espiral dins la bossa i m'el vaig cordar com sempre peró a mesura que desfeia l'espiral anava col·locant el cinturó en el seu lloc . La sorpresa va ser meva quan vaig sentir els comentaris d'admiració dels alumnes per la forma de lligar-me el cinturó ,es només una anecdota , peró us convido a provar-la .

Marc Contijoch ha dit...

Ha de ser curiós de veure! Si tens oportunitat de fer-ho, grava-ho en vídeo i penja-ho a internet.

Segur que moltíssima gent ho agrairà. A més, si hi afegeixes l'adreça de la web del teu gimnàs o de la teva associació, segur que augmenten les visites de forma espectacular...

A part, amb el teu permís, jo ho afegiria a El Blog del Judo amb les altres maneres de cordar-se el cinturó, com a modalitat curiosa.

Salut.

Miquel Riera ha dit...

properament intentaré gravar-ho i ja et pasaré l'adreça.

Marc Contijoch ha dit...

Ho espero amb impaciència. I si hi ha algú altre interessat, que no ho dubti, i que faci el mateix.

Com més serem més riurem!

Miquel Riera ha dit...

Mes val tard que mai !!!!
Em vas demanar que ho graves i ho penjes , i malgrat unes petites dificultats que he tingut , al final ho he aconseguit. Aqui el tens : http://www.youtube.com/watch?v=10-dJvmYnMc

Miquel Riera ha dit...

I aqui t'envio el Link de la primera prova que vam fer : http://www.youtube.com/watch?v=X4IbfB_QL80 , "tria el que més t'agradi" .
Per cert , l'adreça de la Web és : www.AJAE.net , no esta actualitzada i estem preparant alguns canvis , peró tot arribarà (espero).

Marc Contijoch ha dit...

Moltes gràcies Miquel i també a tota l'AJAE